W dniach od 22 do 26 kwietnia w młodszych klasach naszej szkoły odbył się Tydzień Zdrowia. Zorganizowano wiele działań mających na celu promowanie zdrowego stylu życia, uświadomienie potrzeby dbania o własne zdrowie oraz zwrócenie uwagi na zasady racjonalnego odżywiania się. W ramach tej akcji uczniowie klas 0-3 brali udział w różnorodnych działaniach. Uczniowie codziennie ubierali się na inny kolor i przynosili warzywa i owoce w danym kolorze, które później razem jedli podczas drugiego śniadania. Pojawiły się zdrowe i smaczne przekąski: seler naciowy, awokado, rukola, mango, truskawki. Poniedziałek był dniem czerwonym, we wtorek królowała zieleń. W środę ubraliśmy się na żółto i pomarańczowo. Czwartek był dniem niebieskim, w którym dzieci przypominały o tym, jak ważna jest dla naszego organizmu woda. Piątek zaś był dniem kolorowym, w którym wspólnie na lekcjach uczniowie robili zdrowe wiosenne kanapki i szaszłyki owocowe. Odbył się quiz o zdrowiu, który przeprowadziły uczennice z klasy 2B i 3A, w nagrodę za poprawną odpowiedź dzieci otrzymały sok owocowy. Na korytarzu szkolnym pojawiły się plakaty informacyjne o tym, ile jest cukru w różnych słodkich przekąskach, oraz piramidy zdrowia wykonane przez klasę 3A. Działania prozdrowotne nie kończą się wraz z zakończeniem tygodnia zdrowia, ale będą kontynuowane, bo pamiętajmy, że „Zdrowie to największe dobro życia”.